Pomalu měsíc...

5. ledna 2009 v 19:58 | JG |  O mně
... od posledního článku.

Vyhlašuju oficiální konec bloggerského zahálení a začnu hned citátem pro dobrou náladu:


Reinhard K. Sprenger: Schopnost lidí snášet nedostatky je větší než ochota nedostatky odstraňovat.


Novinky u mě:

1. Absolvování lékařské etiky ve škole - hlava plná vznešených ideálů, mravních hodnot, velkých rozhodnutí - ovšem na úkor prostoru, který patřil posledním zbytkům farmačky, interny, zobrazovacích metod, prostě všeho dříve nastudovaného.

2. Konečně jsem dostala knihu, na kterou jsem se dlouho těšila. Rande s gurmánkou v české kuchyni od skvělé foodblogerky Šárky. Jsem asi poslední člověk, kdo ji ještě neměl.


Z knížky jsem nadšená. (už od první stránky s věnováním pro mě ). Líbí se mi navrhované tipy a zlepšováky u každého receptu. Zkoušela jsem jihočeskou kulajdu a měla obrovský úspěch a líbily se mi muffiny a lívanečky. V současné době tedy můžu prohlásit, že mám všechny kuchařky, které jsem chtěla ... jak dlouho mi to asi vydrží.

3. Měsíc jsem členem diskuzního fóra na http://bistro.florentyna.cz/ a je to paráda. Samí skvělí lidé se stejnými zájmy jako mám já - tj. vše kolem dobrého jídla. Akorát se trochu bojím, že mezi všemi těmi dobrými kuchaři a kuchařkami "praskne" že skoro neumím vařit.

4. Po řadě experimentů s kávou z Oxalis jsem zpět u Lavazzy.

5. Po řadě experimentů s Hufem jsem zpět u Šípkové.

6. Samé nové spotřebiče. Toastovač 4v1 (včetně nástavce na lívanečky - zajímavé:o), kuchyňský robot a stolní trouba s pizza kamenem. Začíná éra pokusů.

7. Nový tapas bar Medité v Mariánských Lázních. Ještě lepší než do té doby má oblíbená La Bodega Flamenca v Praze pod Stromovkou. Kdyby to šlo - tak jejich krotetky s mozzarellou a pestem požádám o ruku. A ten marinovaný sýr v chili...

8. Všem stálým i náhodným čtenářům mého blogu bych chtěla do roku 2009 popřát příjemné a čilé vstávání každé ráno z postele, pořád chuť se smát a vždy důvod ke zpěvu.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Neth Neth | 6. ledna 2009 v 22:52 | Reagovat

I tobě, Yenny:o) a povídej, co toastovač, co trouba? už jsi udělala nějakou pochutinu?:o)

2 vlaďka vlaďka | E-mail | Web | 6. ledna 2009 v 23:42 | Reagovat

Skoro neumíš vařit? To už po té boloňské omáčce tvrdit nemůžeš :) Základní postupy tam jsou, možná si s námi krapet rozšíříš repertoár, za což budeme jenom rádi, ale to konec konců uděláš i s novými kuchařkami a vybavením do kuchyně :) A poslední nejsi, já Rande ještě nemám :(

Lavazza tu byla jednou, ale kávě z LBC se prostě nevyrovná. Jinak mám neLBC neOxalis obchůdek, kam si chodím pro kávu a teď mi ji blbě namleli. Chce to vlastní mlýnek, jinak se nenaučím udělat si obstojné presso. A mléčnou pěnu prostě neumím, takže co se týče cappuccina a podobných vychytávek, mám prostě smůlu.

Jaký máš robot? A už jsi vyzkoušela pizza kámen? U nás byla pizza dneska a zatím mi stačí fígl s ukládáním pizzy na rozžhavený plech. Ale jestli je rozdíl mezi horkým plechem a horkým pizza kamenem, třeba o tom ještě začnu uvažovat :)

A co je toastovač 4v1?

3 Yenny Yenny | 24. ledna 2009 v 9:00 | Reagovat

Moc se omlouvám za opožděnou odpověď, uf, teďka posledních pár týdnů nevím, co dřív.

Jeee, děkuju, VLaďko, to je pěkná pochvala;o) LBC jsem ještě nezkoušela, ale slýchám takovou chválu, že asi zkusím. To je pravda, mně se zdá, že ji blbě melou i v oxalis - vždycky se tam hrozně podivují nad tím, že na presso chci středně a ne hrubě namletou kávu. Navíc tam vždycky z toho mlýnku načichne různými předchozími příchutěmi - nuže, přestala jsem být pohodlná a melu doma:o)))Pizza kámen už jsem zkoušela, je vážně skvělý. Fígl s rozpáleným plechem jsem dřív používala taky, v zásadě mám pocit, že se to moc neliší, snad jen ten takový "jako z pece šmak" je s kamenem lepší:o)))))))4v1 tomu možná říkám jen já;o)Prostě ta standartní kombinace - toasty, vafle, gril + ještě jeden nástavec na lívanečky nebo omelety;o)

4 Neth Neth | 8. února 2009 v 16:06 | Reagovat

Ale ještě mi musíš říct, jak jsi dělala tu pizzu, jsi v tom pořád taková tajemná:o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama