Představte si, co jsem měla v týdnu k obědu

7. listopadu 2008 v 10:55 | JG |  Jídlo a recepty
aneb recept na výborný, jednoduchý oběd pro případy, kdy není času nazbyt.



Potřebujeme:

jedno kuřecí prso
sůl
čertvě mletý pepř
sladká mletá paprika (pro odvážné pálivá, pro ještě odvážnější + pár kapek tabasca )
troška oleje
půl lilku
různobarevná zelenina podle vlastní chuti a obliby
jogurt ochucený česnekem, solí a bylinkami, který vám zbyl od včerejška, když jste si ho dělali jako zálivku na salát - recept viz Bufallo wings
- nebo tatarku
- nebo tekutý sýr na salát - třeba značky Lučina
- nebo cokoliv podobného krémově bílého a hustého, co Vám chutná
kousek sýra s bílou plísní (Camambert, Hermelín, Brie, Kamanet, Albert plísňový sýr..????)
pro pokorčilé ještě čertvá bazalka na posypání - vůbec nemusí být

Postup:

Na pánvičku dáme na vysokou teplotu rozpálit olej. Umyjeme důkladně kuřecí maso a jen pomocí nože - nikoliv klepání z nej uděláme plátek vysoký zhruba jeden a půl centimetru. Lilek nakrájíme na kolečka silné asi jeden centimetr. Maso i lilky z obou stran osolíme, opepříme a maso navíc posypeme mletou paprikou. Když je olej rozpálený, maso vložíme do pánvicky a prudce opečeme, asi 3-4 minuty z každé strany. Můžeme v mezičase přiklopit, aby olej nestříkal. Potom zmírníme teplotu, přikryjeme na horní straně plísňovým sýrem nakrájeným na plátky a "necháme dojít" než je maso měkké a sýr roztečený. Během této procedury si ve stejném čase na stejné pánvičce vedle masa opečeme lilek - z každé strany do lehce nahnědlé barvy na ne úplně do měkka.
Mezitím si určitě stihnete umýt a nakrájet čerstvou zeleninu, naaranžovat ji na talíř a vedle "plácnout" česnekový jogurt nebo tatarku nebo jinou Vaši volbu. Zbývá přidat hotové maso a lilky a posypat natrhanou čerstvou bazalkou. Mňam!



Časová náročnost:

Do dvaceti minut máte na stole.


Množství:

Recept počítá s jedním jedlíkem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Tomasso Tomasso | 8. listopadu 2008 v 2:05 | Reagovat

Moc pěkný recept, Yenny. To ses vycajchnovala, jen nevím, jestli by mě to bavilo dělat jen pro jednoho jedlíka.:o)

Mam tu takový nápad taky: Vezmeš jednu bagetu (nejlíp francouzskou), otočíš ji a na spodní stranu namažeš máslo nebo margarin, dle chuti, a na to pak vrazíš marmeládu dle chuti.. Porce pro jednoho jedlika, hotove za 5 minut včetně přípravy kávy nebo čaje..:o)

Mimochodem, ty dva chytráci, který vaří na ČT, by určitě nezapomněli dodat, že hlavní je mít všude pořádně nadrobíno...:o)))) Takže, pokud chcete, drobte.

Hlavní výhodou receptu je časová i finanční nenáročnost, takže zbydou peníze i na jiné požitky.:o)

2 Yenny Yenny | 8. listopadu 2008 v 9:29 | Reagovat

:o):o):o):o):o):o):o)Děkuji za moc,moc pěkný motivační příspěvek, určitě Tvůj recept taky zkusím:o):o):o)To vís, mi to právě baví i pro jednoho jedlíka-to jsou ty radosti života;o))))

3 Yenny Yenny | 8. listopadu 2008 v 9:29 | Reagovat

:oD:oD:oD:oD

4 Opice Opice | 14. listopadu 2008 v 3:30 | Reagovat

Tady se jednomu sbíhaj sliny....

5 Neth Neth | 15. listopadu 2008 v 18:22 | Reagovat

Mně taky... tu francouzskou bagetu bych si dala:o))))

6 Opice Opice | 15. listopadu 2008 v 23:48 | Reagovat

Dneska jsem si jednu dala, to byla lahoda! (A jak bylo nadrobino) :-D

Taky bych si dovolila doporucit skvelou prilohu, jmenuje se to "italske brambory". Brambory se nakraji na platky 2-3 mm, osusi, osoli, obali v mouce (nejlepsi je hladka), hned osmazi (na masle nebo na oleji, zalezi, co je vam milejsi) a jeste teple jemne okoreni, moc dobra je cerstva petrzelka, muzou se take jeste osmazit spolu s cesnekem, pokud vecer nejdete do divadla... Jako priloha se to rozhodne osvedcilo :-D Dobrou chut!

7 Yenny Yenny | 16. listopadu 2008 v 9:58 | Reagovat

Zní to strašně pěkně. Zbožňuju jakékoliv osmažené brambory s čímkoliv, ani je nemusím použít jako přílohu, jím je jen tak, samotné:o)Určitě zkusím!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama