Zatraceně dobré farfalle

11. října 2008 v 11:08 | JG |  Jídlo a recepty
Jednoduchý a rychlý recept, který udělá dojem.

Jedna z mých nejoblíbenějších příprav těstovin. A neznám nikoho, komu by nechutnala.


Potřebujeme

250 celozrných farfalle ( třeba Alnatura BIO Vollkorn Farfalle - DM)
olivový olej
česnek
1 žlutá paprika
1 rajče
hrst vlašských ořechů
sůl
čerstvě mletý pepř
drhnuté sušené oregáno
čerstvá bazalka
1 balíček mozzarelly - kolem 100g
strouhaný sýr dle vlastního vkusu na posypání (nemusí být)




Postup

Uvaříme těstoviny. Na pánvičce necháme rozehřát olej, přidáme na kousíčky pokrájené tři stroužky česneku. Půl minuty česnek opékáme - nesmí v žádném případě zhnědnout. Do oleje přisypeme na kostičky nakrájené rajče s paprikou. Stáhneme plamen a zeleninu necháme na oleji s česnekem jen lehce popéct. Obsah pánvičky přidáme do uvařených těstovin. Vlašské ořechy rozdrtíme na malé kousky - jde to dobře v misce paličkou. Mozzarellu drobně nakrájíme. Potom mozzarellu i vlašské ořechy nasypeme do těstovin. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným drhnutým oregánem a nasekanými lístky čerstvé bazalky. Na závěr vše dobře a důkladně promícháme případně ještě posypeme strouhaným sýrem. Tyto těstoviny chutnají dobře teplé i studené.


Množství

Pro dva velké jedlíky k obědu. Pro čtyři jako předkrm.

Čas přípravy

Do dvaceti minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama