Vafle

11. října 2008 v 15:44 | JG |  Jídlo a recepty
jak je dělám já.





Tyto moc dobré a křupavé vafle jsou hrozně jednoduché. Akorát příprava zabere trochu více času. Výsledek však určitě stojí za to, takže pokud máte vaflovač, pusťte se do toho.


Pozn: Když jsem hledala kdysi na internetu recept na skutečně dobré vafle, připadalo mi, že z každého receptu vyjde těsto zbytečně moc husté. Myslím, že správná konzistence těsta na vafle je podobná jako u těsta na lívance. Věřte mi, je to vyzkoušené.



Potřebujeme

160 g másla
50 g cukru
50 g vanilkového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
1/4 kypřícího prášku do pečiva
asi 500 ml mléka



Postup


Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a dobře ušleháme. Nejlépe to jde ručním šlehačem. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Znova ušleháme. Postupně přiléváme mléko, dokud těsto nemá stejnou konzistenci jako těsto např. na lívance. Mléko nemusíme použít všechno. Těsto pak pomocí naběračky lejeme do vaflovače a pečeme do zlatova. Sypeme skořicí a mletým cukrem a zdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem a čokoládovým nebo jahodovým toppingem. Dobrou chuť!



Množství


Pro čtyři jedlíky k snídani nebo k večeři, počítá se i s ujídáním během přípravy. ;o)


Čas přípravy


Dvě až tři hodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Neth Neth | 11. října 2008 v 22:23 | Reagovat

kdybys náhodou vážně nevěděla co s časem, prosím, udělala bys své vafle?:o)

2 Yenny Yenny | 12. října 2008 v 22:55 | Reagovat

To víš, že jo:o)

3 fanynka fanynka | 13. října 2008 v 10:47 | Reagovat

Vafle na obrázku vypadají fakt skvěle, doufám, že ve skutečnosti jsou taky tak dobré.

4 Yenny Yenny | 13. října 2008 v 20:40 | Reagovat

Ve skutečnosti jsou právě ještě lepší, křupavé a přitom křehké, krásné jemné chuti..mňam;o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama