Štika na středomořský způsob

24. října 2008 v 22:36 | JG |  Jídlo a recepty
Bude Vám chutnat





Potřebujeme:

naporcovanou štiku - nebo nějakou jinou dobrou rybu
1 dcl oleje - třeba olivového, ale chutnat bude i slunečnicový
3 stroužky česneku
sušené oregano
pár kapek šťávy z citronu
sůl
čerstvý rozmarýn


Postup:

Porce ryby důkladně umyjeme a necháme uschnout. Do oleje přidáme sůl - kávovou lžičku - sušené oregano, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a čerstvý rozmarýn na krájený na drobno. Směs smícháme v hladkou marinádu. Marinádou potřeme porce štiky z každé strany a urovnáme vedle sebe do zapékacího pekáčku stranou s kůží nahoru. Necháme půl hodinky uležet. Potom pekáček přikryjeme alobalem a dáme do rozpálené trouby na 200oC. Nepoužíváme horkovzdušný ohřev. Pečeme 20 minut, potom opatrně odstraníme alobal a pečeme dokud se na povrchu štiky nevytvoří pěkná kůrčička. Podáváme se zeleninou a pečenými brambory. Dobrou chuť



Čas přípravy:

Celé za hodinu a půl.


Množství:

Pro celou rodinu k obědu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama