Moje coververze na Buffalo wings

8. října 2008 v 16:44 | JG |  Jídlo a recepty
Dříve jsem si myslela, že mi americká kuchyně nic moc neříká ... až dosud!




Absolutně vynikající záležitot, kterou butete vařit znovu a znovu než se jí rodina omrzí.



Potřebujeme

1 kg kuřecích křidýlek

- na marinádu
sladký kečup
med
oblíbený ocet
pepř
česnek
sladká mletá paprika
tabasco nebo chilli omáčka - nebo obojí

- na dipping sauce
kelímek kysané smetany - 250g
česnek
čerstvé bylinky (třeba bazalka)
sůl

- jinak
velké množství různé a různobarevné zeleniny. Nejlepší je mrkev + cokoliv.
čerstvé pečivo



Postup

Kuřecí křídla důkladně umyjeme. Potom si připravíme marinádu. Do mísy dáme asi 2dl kečupu, dvě velké lžíce medu a malou lžičku octa- s tím opatrně, velmi velmi opatrně. Přidáme podle vkusu rozlisovaný česnek (já ho mám ráda tak středně a dávám 3 stroužky), lžičku sladké papriky a špetku pepře. Opět dle vkusu zakapene tabascem nebo chilli omáčkou. Pořádně rozmícháme a ochutnáme. Směs nám musí chutnat. Podle chuti přidáme jakoukoliv z předchozích přísad, já většinou přidávám ještě trošku octa nebo kečupu. Do marinády vložíme okapaná křídla a důkladně rukama promícháme - každé křídlo musí být roznoměrně obalené směsí. Uložíme na 24 hodin do ledničky.

Druhý den vyndáme křidýlka z ledničky a rozprostřeme je na plech s pečícím papírem stranou s kůží nahoru. Na povrchu křídla osolíme a dáme do trouby vyhřáté na 180oC. Rozhodně nepoužíváme horkovzdušný ohřev. Pečeme asi 45 minut, než jsou měkká a s nádhernou červenohnědou barvu.

Mezitím nakrájíme umytou zeleninu nejlépe "na hranolky" a připravíme si dipping sauce. Smícháme kelímek kysané smetany se stroužkem - nebo dvěma - česneku a s nasekanými čerstvými bylinkami. Důkladně promícháme, ochutnáme a osolíme.

Když jsou křidýlka upečená, podáváme (já osobně je podávám přímo na plechu ) s čerstvým pečivem a nakrájenou zeleninou, kterou si namáčíme do omáčky. Dobrou chuť!


Množství

K pro čtyři ne moc velké jedlíky k obědu nebo k večeři.


Čas přípravy

24 hodin na naložení, jinak do 55 minut.


Úspěch

Zaručený!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Neth Neth | 8. října 2008 v 17:21 | Reagovat

Do háje, Yenny... Víš jakou mám teď na Buffalo Wings chuť?:o))

2 Yenny Yenny | 8. října 2008 v 17:24 | Reagovat

Já právě taky. V tom to je..ty křídla nenechají nikoho chladným:o))))))

3 Tomasso Tomasso | 8. října 2008 v 19:07 | Reagovat

Chaaachaaa, tady v diskuzi jsou jasně vidět priority lidí...dobrá bašta především. :o) :o) Zajimalo by mě, jaké pití se k BW podává (voda/čaj nechci slyšet).:o)

4 Yenny Yenny | 8. října 2008 v 19:34 | Reagovat

:o):o):o)Svatá pravda:o)OPD!!!:o)Ručím Ti za to, že BW zbaštíš dřív, než si na pití jen vzpomeneš. Jinak i když jde o kuřecí maso, tak vzhledem k úpravě bych dala červené víno. Nějaký výrazný Cabernet Sauvignon. Nebo dobrý Modrý portugal. Myslím, že dobrý by byly i s pivem;o)

5 Tomasso Tomasso | 8. října 2008 v 19:35 | Reagovat

Ok, vyčerpávající odpověď. Díky.:o)

6 Yenny Yenny | 8. října 2008 v 20:01 | Reagovat

Pak dej vědět, jak to dopadlo;o)

7 J. J. | 12. října 2008 v 21:47 | Reagovat

Všichni v Kallenii se těší na Tvoje wings. Kdy je uděláš příště?

8 Yenny Yenny | 14. října 2008 v 6:44 | Reagovat

Ať Kalledoňané prosí chvíli ještě svého boha pastevců a lovců:o))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama